Lood in het drinkwater – onze oplossing

Gepubliceerd door Leau Systems op

We hebben de afgelopen tijd weer diverse berichten voorbij zien komen over het feit dat er nog veel loden waterleidingen in gebruik zijn die het kraanwater vervuilen met te hoge concentraties (> 10mg/ liter) lood, wat met name schadelijk is voor jonge kinderen en zwangere vrouwen. Tot 1960 was het gebruik van lood toegestaan. Complete wijken moeten nu op de schop om de leidingen te vervangen en op scholen en kinderdagverblijven werd gauw overgeschakeld naar flessen bronwater.

Als uw pand vóór 1960 is gebouwd dan bestaat de kans dat de waterleiding van lood is. Dat is eenvoudig te testen. En het goede nieuws is, de oplossing is ook eenvoudig. Want als het leidingwerk verder degelijk is hoeft u deze niet te vervangen. Een reverse osmosesysteem filtert het lood én andere schadelijke stoffen zoals chemicaliën en medicijnresten uit het water. Wij hebben compacte systemen die u eenvoudig in bijvoorbeeld een aanrechtkastje plaatst.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze effectieve en betaalbare filtersystemen, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Categorieën: Nieuws